Veluws Kampioenschap Hooibalen Laden 2018

Cultuur en ontspanning

Vorig jaar hebben we twee pogingen gedaan om voor de derde keer het Veluws Kampioenschap Hooibalen Laden te organiseren. Helaas viel het beide keren in het water. Ongetwijfeld gaat het dit jaar wel lukken, dus kom op 21 juli langs op de Driehuizerweg in Kootwijkerbroek. Tussen 14.00 en 20.00 uur ben je van harte welkom!

Oude tijden herleven tijdens dit spectaculaire familie evenement. Welk team heeft de meeste kracht in huis, maar is ook het slimste en behendigste en wordt Veluws Kampioen? Wie wordt de opvolger van team ‘Van Den Brink Fourage, de winnaar van de vorige editie? Het winnende team mag de wisselbeker mee naar huis nemen.

Teams van vijf sterke mensen gaan de strijd met elkaar aan. Dus zoek een groep van vijf vrienden, collega’s, buren enz. bij elkaar en geef je snel op. En het zou leuk zijn als er dit jaar ook eens een compleet vrouwenteam deelneemt; dus ook sterke, handige dames, geef je op!

Hooibalen stapelen klinkt misschien eenvoudig, maar is eigenlijk een oud ambacht dat onze vaders en grootvaders vroeger beoefenden. Dat was keihard zwoegen, maar ook was het een kwestie van zo slim mogelijk te werken om zo veel en snel mogelijk de hooibalen van het land te krijgen. En dat is ook nu de bedoeling. Dus als je meedoet, vraag tips aan die boeren die vroeger duizenden hooibalen met in hun handen hebben gehad en op de platte kar hebben gegooid.

Wat is de bedoeling: een oude 16 km trekker met een platte kar rijdt een parcours en tijdens de rit moeten de deelnemers 110 hooibalen op de kar zien te krijgen. Het parcours is niet gewoon een rondje rijden, maar ook kom je onderweg verschillende obstakels tegen. Het gaat er daarbij om dat het zo snel mogelijk gebeurt, maar natuurlijk ook dat de hooibalen (zo compleet mogelijk) op de kar blijven liggen. Je team bestaat uit vijf mensen; iemand die de trekker rijdt, drie bikkels waarvan er twee de balen hooi opsteken op de platte kar en eentje die op de kar staat om ze zo netjes en slim mogelijk op te stapelen. En tenslotte is één van jullie de teamcaptain die alles coördineert. En die hoeft niet lijdzaam toe te kijken, maar mag ook helpen.

Het Veluwse Kampioenschap Hooibalen laden wordt georganiseerd door De Essenburcht en de 16 km club Kootwijkerbroek. Geef je met je team op -5 man/vrouw voor het hooibalen laden via info@essenburcht.nl of bel naar 0342-441866. Hier kun je ook terecht voor je vragen. Deelname is helemaal gratis.

Locatie: Driehuizerweg, voorbij de brandweerkazerne. Tot ziens op 21 juli!

Naar agenda overzicht