Nieuwjaarswandeling

Nieuwjaarswandeling

Op D.V. zaterdag 9 januari kunt u deelnemen aan een prachtige zwerftocht van ca. 18 km. door de wijde omgeving van Kootwijkerbroek. Dit onder begeleiding van Kootwijkerbroeker Harry Brons.

Route en programma
De wandeling gaat vanaf Kulturhus de Essenburcht eerst langs onze prachtige nieuwe Puurveense molen, om bij de oude boerderij Groot Middendorp het Wallenborchpad te kiezen. Lopend over het boerenland komen we via de Graafhorst bij de Oosterspoorlijn. Na de Oude School is de eerste rustplaats op 7,5 km...de Burger King aan de A1!
De wandeling volgt nu een stuk van de Harderwijkerkarweg en voert langs de zaadeest naar Stroe. OP 12 km. is de volgende stop bij de plassen van de Houtbeek op de grote hei tussen Stroe en Kootwijk. Hier genieten we van de snert van De Essenburcht. Na de Kootwijkerdijk en het Glidje belanden we via het Hoevedaarp weer bij De Essenburcht.

Hier kunt u vervolgens genieten van een heerlijk stamppotbuffet als afsluting van deze mooie dag. Voor de volledigheid: onderweg zijn er WC voorzieningen. Vervoer is op deze locaties ook beschikbaar voor mensen die korter willen wandelen. En een tip voor de liefhebber: de boerenpaden nodigen uit om de klompen aan te trekken!

Overige informatie
Ontvangst en inschrijving in Kulturhus de Essenburcht met koffie vanaf 09.00 uur, aanvang wandeling om 10.00 uur, onder leiding van Harry Brons.

Kosten voor deelname bedragen € 15,00 incl. ontvangst met koffie, de consumpties onderweg en een buffet aan het eind van de tocht. Zonder buffet is ook mogelijk; dan bedragen de kosten € 7,50 p.p.

U kunt reserveren voor de nieuwjaarswandeling door een mail te sturen naar info@essenburcht.nl of harrybrons@solcon.nl of door even te bellen naar De Essenburcht op 0342-441866 of naar Harry Brons op 0342-471439. Graag reserveren vóór 7 januari!

Als de weersomstandigheden te slecht zijn op 9 januari, wordt de wandeling verplaatst naar zaterdag 16 januari! Om tijdig op de hoogte te worden gehouden, mail: 'nieuwjaarswandeling' naar bovengenoemde mailadressen.